Založ si blog

Sedem téz k zhromaždeniu proti základniam NATO

 

  1. Vyjadrime sa, kým nie je neskoro!

Vláda SR sľubovala, že tu základne NATO nebudú a dnes vidíme riziko „erózie“ prísľubov – americkí vojaci sú už tu. Hrozí, že tu budú čoskoro aj základne?

 

  1. Občanov sa politici musia pýtať!

O prítomnosti cudzích vojsk v SR treba diskutovať s občanmi. V roku 1997 tu už bolo jedno referendum o základniach NATO, občania vtedy súhlas nedali. Preto by sa politici mali občanov spýtať znovu.

 

  1. Vyjadrime svoj vlastný názor!

Ako obvykle, nás občanov, sa dnes nikto nepýta na názor. Naopak, médiá nám názory na konflikt na Ukrajine a úlohu NATO vnucujú. Musíme vyjadriť svoj názor zhromaždením.

 

  1. Kosovo či Irak stačili!

SR sa už kvôli „spojeneckým záväzkom“ zapojila do viacerých nešťastných vojenských akcií v zahraničí. Nezvyšujme riziko ďalších takýchto akcií.

 

  1. Nechceme eskaláciu konfliktu na Ukrajine!

Nechceme, aby prítomnosť cudzích vojsk a ich základní v SR prispievala k zostrovaniu konfliktu na Ukrajine a napätia v Európe.

 

  1. Nechceme účasť vo vojne!

Nechceme sa dostať do vojnového konfliktu kvôli cudzím vojskám na Slovensku, ktoré neprispievajú k zmierneniu napätia medzi Západom a Ruskom. Musíme sa usilovať o mierové riešenie sporov na Ukrajine.

 

  1. Chceme mier v Európe!

Zhromaždenie nie je namierené ani proti Ukrajine, ani proti USA, ani proti nikomu inému. Je zameraná proti zvyšovaniu napätia v Európe a za mier na Ukrajine.

 

Zhromaždenie sa uskutoční vo štvrtok 12. marca o 17:00 hod. na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave.

 

 

Vojna nie je riešenie!  

26.02.2022

Vo štvrtok ráno 24. februára prezident Vladimír Putin rozhodol o vykonaní špeciálnej vojenskej operácie na Ukrajine. Bez ohľadu na to, čo tomuto vývoju predchádzalo, ide o protiprávny krok, ktorý treba odsúdiť. Vojna je vždy zlom, nikdy nie je riešením! Akty vojnového násilia a straty na ľudských životoch treba čo najskôr zastaviť! Zhoršovanie vzťahu Ruska [...]

Predvolebné sľuby poslancov a obranná dohoda s USA

07.02.2022

V Národnej Rade SR sa v najbližších dňoch bude hlasovať o návrhu dohody o spolupráci v oblasti obrany s USA (parlamentná tlač 879). Ide o veľmi zásadné hlasovanie pre budúcnosť Slovenska a práve pri ňom by si poslanci mali prečítať čl. 2 ods. 1 ústavy: „Štátna moc pochádza od občanov, ktorí ju vykonávajú prostredníctvom svojich volených zástupcov [...]

Prezidentka a ľudské práva: Dubaj verzus Peking

04.02.2022

Jedným z hlavných problémov Slovenska v posledných rokoch je extrémny dvojaký meter, ktorý sa objavuje pri najrôznejších témach – od privilégií politikov počas pandémie až po ochranu detí. Tento meter cítiť zvlášť silno pri hodnotení situácie s ľudskými právami v zahraničí. Príkladom takého postupu bolo rozhodnutie Z. Čaputovej necestovať na [...]

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 09:06

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Branislav Fábry

Štatistiky blogu

Počet článkov: 399
Celková čítanosť: 2238536x
Priemerná čítanosť článkov: 5610x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy